Здравейте,
бях земеделски производител до март месец тази госина.
След това се отписах, а регистрирах свекър ми, койот е пенсионер.
В земеделието е регистриран от май месец, а булстат регистрация му направих чак през юни.
ПРез април по документи му е прехвърлен пчелина .
От кога/кой месец трябва да му внасям осигуровки, и да го регистрирам в нап? трябва ли да се подават декларации обр. 1 и обр. 6 или мога през сайта да ги платя само?
Наложи се да си върна пчелина на мое име, днес ще го направя. Но доколкото разбрах не мога да си възстановя регистрацията като земеделски производител сега, а чак октомври месец. Трбява ли да си внасям осигуровки въпреки това? или какво да направя?
И аз така мисля :) но не намирам човек. Ще потърся отново
Здравейте,
Имам сложен казус :)
Земеделски стопанин съм и отделно работя на трудов договор. Сега трябва да поддам данъчната си декларация.
Работила съм на 3 места, имам и от трите служебни бележки.
Получила съм пари и по програмите за ливадите.
Продала съм и 20 кг. мед, имам фактура.
Всички тези доходи ли трябва да опиша в декларацията? За първи път ще я подавам само, и не ми е ясно. Май трябва пак да търся помощ , уфф !
Пак съм аз, ако има прекъсване м/у назначаването и освобождаването , това проблем ли е? /освободили са я на 1ви а ще я назначат днес /10.05/  .
Благодаря за бързия отговор!
Здравейте,
имам следният въпрос. Исках да прехвърля майчинството на свекърва ми , до навършване на две годинки /сега е на 1,2 / , която беше работеща, но не и разрешиха и я съкратиха. Сега намерихме фирма в която да я назначат, и евентуално от там да излезе майчинство, но колко дни минимално трябва да я водят на работа ?